top of page
  • Εικόνα συγγραφέαΟrfeasΝicosia

Επιστολή προς ομοσπονδία ΣΤΟΚ
12 Απριλίου 2020

Πρόεδρο και μέλη

Διοικητικού Συμβουλίου ΣΤΟΚ

Λευκωσία

Κύριοι

Θέμα: Ολοκλήρωση Ποδοσφαιρικής Χρονιάς της Επίλεκτης Κατηγορίας ΣΤΟΚ

Όπως και σε ολόκληρο το κόσμο, έτσι και στη Κύπρο, οι συνέπειες που η πανδημία του κορονοϊού έχει επιφέρει είναι καταστροφικές καθώς πολλές ζωές έχουν χαθεί από την νόσο αυτή. Τα μέτρα εγκλεισμού έχουν αποδειχτεί η ορθότερη επιλογή για την αναχαίτιση της ανεξέλεγκτης εξάπλωσης του νέου ιού.

Παρόλα αυτά έχουν δημιουργηθεί προβλήματα και προκλήσεις που πρέπει να κληθούμε να βρούμε λύσεις, και ένα από αυτά- ίσως το μικρότερο από τα πραγματικά προβλήματα που θα αντιμετωπίσουμε στο άμεσο μέλλον- είναι τί μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών.

Όπως γνωρίζετε στο Πρωτάθλημα της Επίλεκτης Κατηγορίας αγωνίζονται ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι δεν αμείβονται. Όπως όλοι οι ποδοσφαιριστές έτσι και της ομάδας μας έχουν τεθεί υπό περιορισμό και δεν προπονούνται με αποτέλεσμα μέχρι να αρθούν τα μέτρα να μην είναι σε θέση να αγωνιστούν άμεσα λόγω κακής φυσικής κατάστασης και θα πρέπει να προηγηθεί μια περίοδος προετοιμασίας που αν δεν γίνει θα κινδυνεύουν με σοβαρούς τραυματισμούς. Για το Σωματείο μας η υγεία και η ασφάλεια των αθλητών μας είναι η ύψιστη προτεραιότητα!

Επιπλέον αν κληθούν να αγωνιστούν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω του ότι είναι ερασιτέχνες, οι πλείστοι έχουν οργανώσει το πρόγραμμα τους σύμφωνα με το δεδομένο ότι το πρωτάθλημα θα τελείωνε μέσα Μαΐου με αποτέλεσμα να είναι ιδιαίτερα δύσκολο να ανταποκριθούν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν από ότι φαίνεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

Ένα άλλο πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι στην Επίλεκτη κατηγορία δεν υπάρχουν έμμισθα οργανωτικά στελέχη αλλά όλοι είναι εθελοντές οι οποίοι επίσης έχουν διευθετήσει το πρόγραμμα τους, τις επαγγελματικές και οικογενειακές τους υποχρεώσεις για μετά τον Μάϊο. Όπως το αντιλαμβανόμαστε εμείς τα πράγματα, ιδιαίτερα, για τα εθελοντικά οργανωτικά στελέχη θα είναι ακόμα πιο δύσκολα λόγω αυξημένων οικογενειακών, επαγγελματικών αναγκών που πιθανόν να προκύψουν μετά την πανδημία.

Ένα άλλο θέμα που προκύπτει λόγω της διακοπής λειτουργίας των εργασιών μας ως Σωματείο είναι το τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε καθώς υπάρχουν δεκάδες οικονομικές υποχρεώσεις όπως ενοίκια υποστατικών, απλήρωτοι λογαριασμοί νερού, ρεύματος, συντήρηση χλοοτάπητα και δόσεις δανείων που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε άμεσα και εδώ αναμένουμε την οικονομική στήριξη της Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου αφού όλοι άλλοι που ήταν εθελοντές χορηγοί μέσα σε αυτές τις συνθήκες δυστυχώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικά.

Το οικονομικό είναι ακόμα ένας λόγος για την μη επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων γιατί θα καταστήσει την οικονομική κατάσταση δυσβάστακτη.

Ως εκ τούτου, η θέση του Σωματείου μας για το εν λόγω ζήτημα είναι η άμεση διακοπή του Πρωταθλήματος Επίλεκτης ΣΤΟΚ και η επικύρωση της τρέχουσας βαθμολογίας. Αναφορικά με το ευαίσθητο, για πολλά επηρεαζόμενα Σωματεία, ζήτημα της ανόδου ή του υποβιβασμού δεν έχουμε κάτι συγκεκριμένο να προτείνουμε.

Δηλώνουμε έτοιμοι και στη διάθεση της ΣΤΟΚ να συμμετέχουμε σε διάλογο για το εν λόγω ζήτημα ούτως ώστε να παρθούν οι ορθές αποφάσεις με μόνο γνώμονα την προστασία της υγείας των αθλητών, των παραγόντων και των φιλάθλων κάτι που θεωρούμε ότι μέσα στις παρούσες συνθήκες έκτακτης ανάγκης είναι αδιαπραγμάτευτο.


ΔΣ ΟΡΦΕΑ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

206 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page